Segona activitat per La Marató de TV3

El diumenge, dia 18 de desembre del 2022, puguerem col.laborar amb la MARATÓ de TV3 amb una segona activitat. Aprofundírem en com acompanyar nens i joves en la seva maduració emocional. Gràcies Helena per l'exposició i el diàleg sobre aquest tema tan actual i important.

Vetllada de Nadales amb el grup PuigHavaneres

El passat dissabte, 17 de desembre del 2022, vam gaudir d'una vetllada estupenda amb Nadales ofertes pel grup PUIGHAVANERES. Gràcies Núria Ginesta per haver-nos engrescat. Les aportacions econòmiques van ser íntegrament per a la Marató de TV3 i Catalunya Radio.

Des de la Fundació Mentalitat Nova us desitgem Bones Festes!

Finalització del curs del CAE

El dilluns, 12 de desembre, va acabar el curs TÈCNIQUES DE RELAXACIÓ, ofert pel CAE i realitzat per "El millor de tu". Durant dos mesos les participants es van formar en diverses tècniques i les van experimentar en el grup, i en gaudiren molt.
Estem contents d'aquesta col·laboració i esperem que, l'après per les participants, encara beneficiï a moltes persones.

Tenir cura de nosaltres mateixes

El dissabte, 10 de desembre del 2022, hi hagué una xerrada interactiva, on la Dra. Montse Falcó ens va introduir en les causes i processos del cansament.

Artística vetllada amb Jordi Segarra i Albert Martínez

Aquí unes impressions del dissabte, 19 de novembre del 2022: CANÇONS A LA TARDOR, en col·laboració amb l'Escola de Música. Un recital en ambient íntim, que fa degustar la vida i les relacions. Gràcies Jordi, Albert i Sara!

Voluntariat a la Vil·la Sant Joan

El dissabte, 12 de novembre del 2022, vam gaudir molt, tot fent petites tasques a la Vil.la. Entre altres, vam equipar el jardí amb elements decoratius que ajuden als insectes a passar l'hivern.

Formació contínua - un curs del CAE sobre tècniques de relaxació

Aquest curs, que ofereix el Centre d'Animació i Esplai (CAE, formació i serveis socioculturals), és portat a terme per l'equip El Millor de Tu, que en les trobades setmanals formen en tècniques de relaxació. Estem molt contents d'aquesta col·laboració que compta també amb la subvenció del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i del Ministerio de Trabajo y Economia Social (SEPE). 

Inici del curs DOJO - ESPAI DE SANACIÓ amb en Ricardo Robles Josa

En Ricard ofereix aquest curs que introdueix al coneixement de diverses escoles i pràctiques  per a afavorir el retrobament amb la nostra essència. Amb exercicis energètics, cultura Seital, meditació i d'altres es crea un espai de sanació. No us ho perdeu! Ja ha iniciat el 20 d'octubre i acabarà el 27 d'abril 2022. Els dijous, de 18:00 a 20:00h.

Presentació d'un curs sobre la Història de Catalunya

En Diego Valverde Seral ens fa participar i gaudir dels seus coneixements. Comencem un curs que anomenem: CIRCULANT PER LA HISTÒRIA DE CATALUNYA. Les classes tindran lloc cada quinze dies, els dilluns. Fixeu-vos en les dates indicades al cartell. La participació és gratuïta. La presentació del curs, el 26 de setembre, fou acollida amb molt d'interés. 

Els adolescents ens posen a prova: trobada amb l'Eulàlia Ventura

Mares, pares i mestres participaren ahir a l'activitat amb l'Eulàlia Ventura. Ens ajudà a coneixer i entendre que els passa els fills i filles en l'adolescència i què hem de tenir present per a acompanyar-los en el nou naixement que és l'adolescència. 

Recital Cloenda de les HAVANERES D'ESTIU de Puigcerdà

Sota la direcció de la Núria Ginesta, els músics i cantaires havien estudiati assajat, durant els dissabtes del mes d'agost en els locals del Col·legi Alfons I, i com a Cloenda van oferir un recital amb molt alegria i art. Van cantar havaneres de mar i terra endins, tot contagiant al públic la joia de compartir aquesta vesprada. Vam poder comptar amb la presència del Sr. Alcalde que ens va dirigir unes paraules.

Continuen aquest curs les sessions d'Art-Teràpia a la Vil·la

El dissabte, 10 de setembre, hem reiniciat aquest curs amb les sessions d'Art-Teràpia a la Vil·la Sant Joan. Les trobades són independents entre elles i es pot participar a sessions soltes o seguides. Sempre es crea un espai sorprenent que ajuda a expressar-se, reflexionar sobre el que estem vivint i trobar una llum. 

Kirtan - cants espirituals que ajuden a l'equilibri

El diumenge 14 d'agost 2022, en Pep Esteve va oferir un Kirtan amb cants medicinals, acompanyat de guitarra i beatbox.

Art-teràpia al jardí de la Vil·la Sant Joan

A l'ombra del Saüc, el diumenge 14 d'agost al matí, es reuní de nou un grupet per a una sessió d'Art-teràpia guiada per la Glòria Arenas.

DOJO - iniciació a un espai de sanació

En Ricardo Robles va introduir els participants de l'Espai de Sanació en l'ensenyament i els exercicis DOJO. N'hi haurà una segona sessió el dijous 18 d'agost.

Música i poesia a la fresca  una vesprada de cultura popular catalana

Poesies i música de tenora i acordió, una molt bona combinació que feu gaudir, els que vingueren, d'una tarda molt agradable al jardí de la Vil.la Sant Joan. Gràcies Ramon i Josep!

L'Art-teràpia amb la Glòria Arenas: com sempre una experiència renovadora

Tenir cura dels peus: taller al relaxant jardí

Aquí unes impressions del taller gratuït de TERÀPIA PODAL del 13 de juliol 2022. Els peus ens porten tota la vida i en aquest taller els hem dedicat atenció i cura. Un bany, massatges, productes nutrients naturals, tot amb efectes molt confortants per a cos i ànima. Gràcies, Gisel i Carme, per aquesta experiència!

Dialogar és important i possible - posem-nos-hi!

El taller PARAULA I DIÀLEG del 25 de juny 2022 va convidar a reflexionar sobre la importància i les dificultats del diàleg. I els exercicis pràctics vam ajudar a ser-ne més conscientes i atrevir-nos a buscar una comunicació viva i personal.

Bons moments per festejar-ho en família

 

De dones lliures, pastors atrevits i monstres bondadosos

Aquí unes impressions de la conferència d'en Manel Figuera del dissabte, 21 de maig del 2022. Coneguent les dones d'aigua, el pastor de la Fou, el Kerresetcaps i d'altres, hem vist també la relació de les llegendes amb el paisatge i la història de la Cerdanya i els valors que transmeten. Gràcies!

Un cap de setmana amb espais terapèutics per a persones i animals - Art-teràpia i Aromateràpia a la Vil·la Sant Joan

La Glòria Arenas ens oferí el dissabte 7 de maig 2022 amb l'Art-teràpia de nou una experiència edificant i sanadora. Els colors, la tinta i el paper són mitjans d'expressió, sorprenents i autèntics. En sorgeix un diàleg entre l'obra, la persona i el grup, guiat per la terapeuta. La propera sessió serà el dissabte, 4 de juny. 

 

A l'Aromateràpia, el diumenge 8 de maig 2022, aprofitàrem bé el jardí de la Vil·la. Com veieu en les fotografies, hi vinguè tot una colla amb els seus gossos. La Marta Bernet i la Laura López presentaren els beneficis dels olis essencials per als animals i les persones tastaren un piscolabis preparat amb aromes naturals.  

 

Presentació de Ioga facial amb productes naturals

El dissabte al vespre tingué lloc la BEAUTY PARTY amb IOGA FACIAL, oferta per la Mary Carmen Ramon i l'Alba Font. Aquí unes impressions.

Xerrada i taller per a grans i petits

Hem estrenat un nou format: xerrada pels grans i taller pels petits amb estones per compartir. Gràcies Eulàlia Ventura i Laia Andrés per fer-nos entrar al mon fascinant dels contes i de les imatges que desperten la creativitat.

Ha sigut un matí molt bonic. Us n'oferim unes impressions amb aquesta presentació de fotos.

Fem Tertúlia! Sobre la meditació en el ioga i la vida

Aquí unes imatges de la Tertúlia del diumenge, 10 d'abril 2022, sobre la meditació. Gràcies a l'Àngel i per les aportacions de tots, descubrírem aspectes nous i compartírem coneixements i experiències.

Segòn taller de dibuix meditatiu

El taller que va impartir el dia 3 d'abril 2022 la Teresa Secall va ser una experiència bonica: en un ambient de silenci i concentració gaudírem tot dibuixant. Amb resultats sorprenents i ganes de tornar-hi.

Escoltar, parlar, dialogar - un Taller sobre la Paraula

En el Taller LA PARAULA del 26 de març 2022, reflexionàrem sobre la paraula i el diàleg. Com podem escoltar i parlar amb més consciència? Què és i es necessita per a poder dialogar? Hi descubrírem algunes respostes. També férem els primers passos per a saber parlar en públic i perdre'n la por.

Una presentació de l'Aromateràpia

L'Aromateràpia, tot un mon a descobrir. La presentació que en feu la Marta Bernet el 19 de març. Agradà als participants, també a les mascotes.

L'experiència sorprenent de l'Art-teràpia

Us oferim unes impressions de l'espai terapèutic que s'ha creat en el grup que ha participat del taller D'ART-TERÀPIA amb la Glòria Arenas, el dissabte 12 de març. Gràcies!

El Nen Interior en les relacions d'amistat i de parella

Aquí unes impressions del taller: NEN INTERIOR i relacions i parella.

L'expressió artística com a espai sanador

El primer taller vivencial Art-teràpia amb la Glòria Arenas tingué lloc a la Vil·la Sant Joan el dissabte 19 de febrer. Gràcies per aquesta experiència sorprenent i alliberadora. El següent taller serà el dissabte 12 de març.

El Nen Interior i la sanació de la relació amb els pares

Dissabte i diumenge, 5 i 6 de febrer, va tingir lloc a la Vil.la Sant Joan de nou una conferència i taller amb l'Helena Niubó. Es treballà la integració del nen interior, el nostre mon emocional, en relació amb els pares i avantpassats.

Un tema tabú sobre la taula: la mort

El dissabte, 29 de gener 2022, vam estrenar un nou format, la tertúlia. L'Anna Berdié, ens havia convidat a parlar de la mort. La seva introducció ens donà una visió àmplia del tema i en el diàleg compartírem experiències, inquietuds i reflexions. La participació va ser molt bona, tant presencialment com per streaming. Gràcies a tots!

Conferència i taller sobre el NEN INTERIOR

El dissabte 15 de gener vam tenir la conferència de l’Helena Niubó sobre el NEN INTERIOR que ens convidà a una nova sensibilitat pel nostre mon emocional. 

I l'endemà, en el taller hi hem aprofundit i s’han obert portes a experiències de presència i amor. El bon temps ens ha permès fer part de les dinàmiques al jardí i hem estat molt bé.

 
 
Fundació Mentalitat Nova 0