Una aportació a la causa solidària de La Marató de TV3

 

Al matí del 19 de desembre, diumenge de La Marató, gaudírem a la Vil·la Sant Joan d'un Taller de Mindfulness impartit per la Lídia Nosas. Després d'una introducció, aprofitàrem el bon temps per a fer unes pràctiques a l'exterior. Respirar, confiar, escoltar, ... obrir-nos a la relació amb l'altre.

 

Les aportacions recollides sumen 446€ per a La Marató. Gràcies!!!

La Fundació Mentalitat Nova us desitja un BON NADAL!

El Millor de Tu - Tallers oferts per l'Ajuntament de Puigcerdà

Les dues tardes del taller EL MILLOR DE TU, el 13 i 15 de desembre 2021, ofert per l'Ajuntament de Puigcerdà a la Vil·la Sant Joan, van tenir bona participació, i una participació ben activa! Estem molt contents d'aquesta col·laboració amb l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament, l'equip "El Millor de Tu" i el pianista David Guitart. 

Conferència de Xavier Rosique sobre la Compassió

El dilluns, 6 de desembre, en Xavier Rosique exposà la seva conferència, apropant-nos a l'experiència de la compassió, que és un antídot a la por. Per primera vegada es pogué seguir l'activitat a la Vil·la per streaming. Gràcies Xavier per a convidar-nos a ser compassius amb nosaltres mateixos i els altres. 

Seguir la conferència en streaming amb Zoom

De cara a la conferència del dilluns 6 de desembre, diverses persones ens han demanat la possibilitat d'assistir-hi a distància. Per això us oferim de poder seguir aquesta activitat, que té lloc a la Vil·la Sant Joan a Puigcerdà, des de qualsevol dispositiu que tingui accés a l'aplicació de Zoom. 

Per si tinguéssiu problemes amb l'enllaç, el ID de la reunió és el 86155715006. 

(l'enllaç desactivat)

Tallers de dibuix per a gaudir de l'art de la concentració

"Vine a dibuixar i explora el teu interior"  Els tallers de dibuix meditatiu, oferts gratuïtament per la Teresa Secall, el dilluns 22 i dissabte 27 de novembre, a la Vil·la Sant Joan tingueren bona acollida i participació. Passàrem una estona molt agradable. Una experiència sorprenent que fa venir ganes de tornar-hi.

Presentació del llibre "Cerdanya en família" per Manel Figuera

El dissabte, 13 de novembre 2021, a la Vil·la Sant Joan, en Manel Figuera presentà el seu llibre "Cerdanya en família" acompanyat d'un audiovisual amb imatges de les excursions que s'hi descriuen. Ens vinguéren moltes ganes de sortir a la natura, tot respectant-la i coneixent-la millor i apreciant aquesta nostra comarca, tan bella i variada. Gràcies Manel!

Sessió especial de Meditació Zen i Mindfulness amb cants

El divendres, 12 de novembre 2021, tinguérem la sessió especial de pràctica de meditació zen i mindfulness amb cants, en un ambient càlid i acollidor a la sala de la llar de foc de la Vil·la Sant Joan. Gràcies Ramon i tot el grup de Meditació Zen Cerdanya! Gràcies també per les aportacions a la Fundació, fetes en aquesta ocasió. Ens ajuden a mantenir els espais de la Vil·la, perquè puguin fer el seu servei a les persones de la Cerdanya.

Una sessió de Ioga solidària - donant suport a un projecte de 'Yoga sin Fronteras'

El dimecres, 3 de novembre, l'Alícia Pagès facilità una sessió de Ioga, oberta a tothom, per a donar suport a la ONG 'Yoga sin Fronteras'. Amb les aportacions que es recollíren dels particpants es dona suport a un projecte que ofereix formació de ioga a persones en risc d'exclusió. Gràcies a Alícia i a tots!

Conferència i taller amb el professor Antoni Bolinches

 

 

 

El dissabte 30 d'octubre, la Vil·la s’omplí amb els que vingueren a la conferència del professor Antoni Bolinches organitzada per la Núria Delgado de Nueva Consciencia. El tema era El Secret de l’Autoestima.

 

L'endemà al matí, un grup d’unes 10 persones han aprofundit la temàtica en un taller que ha acabat amb un dinar, compartit i gaudit per tots els participants. Gràcies, professor Bolinches, Nueva Consciencia i tots.

Iniciació al Txi Kung i Tai Txi

 

 

El dissabte 9 d'octubre al matí, en Jordi Segarra ens introduï en aquests arts orientals. Un bon grupet de persones de Puigcerdà i entorns gaudí d'aquest taller que, gràcies al bon temps, tingué lloc al jardí. Gràcies Jordi i tots els participants!

Havaneres amb el grup Mar de Cadí

 

En el concert del 28 d'agost, organitzat per la Fundació Mentalitat Nova en col·laboració amb l'Escola de Música municipal Issi Fabra, el grup Mar de Cadí ens regalà una vesprada estupenda al jardí de la Vil·la Sant Joan. Bon temps, bona música, el públic animat, GRÀCIES!

Taller de Ioga IKIGAI al jardí

 

El dimecres 25 d’agost al matí el jardí de la Vil·la s’omplí de persones equipades amb estoretes i tovalloles. El taller de Ioga IKIGAI, ofert gratuïtament per la professora de ioga Gisel Parès, tingué molt bona acollida. El bon temps ajudà a que tots gaudiren del taller en un entorn favorable a la comesa. Esperem tornar a repetir l’experiència.

Superant barreres - La Vil·la Sant Joan més accessible

 

A la Vil·la Sant Joan s’acaba de instal·lar una plataforma salvaescales a l’exterior. Amb ella, les persones que ho necessitin, poden pujar l’escala del jardí amb cadira de rodes o asseguts en una cadira qualsevol. S’hi accedeix des del Carrer dels Salzes. Gràcies al salvaescales es connecta la sala polivalent que queda al nivell de l’entrada del Carrer dels Salzes, amb els espais al nivell del pati superior, on es troba també el bany adaptat. La Fundació veié necessària aquesta inversió a la Vil·la, per no excloure tota una part de la població de les activitats que s’hi puguin fer, i procurar també major comoditat per a la gent gran que vulguin venir-hi. Agraïm les aportacions dels benefactors que hi han contribuït.

Ja és operativa la nova sala amb accés des del jardí

 

A la Vil·la Sant Joan, a Puigcerdà, el que havia sigut un garatge, s'ha convertit en una sala per a activitats diverses. Té uns 30mi és accessible des del nivell del jardí.

 

La seu de la
Fundació Mentalitat Nova

Un cop acabades les obres a la Vil·la Sant Joan a Puigcerdà, que hem anat fent al llarg dels dos darrers anys, n'hem obert les portes per a fer conèixer la casa i la Fundació a entitats i particulars de la Cerdanya. En rebem un ressó molt positiu de part de les persones que valoren l'harmonia i la bellesa dels espais, tant dels interiors com del jardí.

Cal dir que ho han fet possible molts col·laboradors, o bé, amb la donació de diners o aportant el seu temps com a voluntaris. Aquests han mogut mobles d'una estança a l'altre fins a trobar-hi el lloc millor, han netejat el jardí d'heures, han restaurat lámpares antigues i han penjat quadres. I naturalment, també ha sigut clau el treball dels professionals, l'arquitecta, els paletes, electricistes, fusters, jardiners, etc. que han posat el seu art al servei del nostre projecte.   

 

 

 
Fundació Mentalitat Nova 0