Projecte Cohabitatge

Co-habitatge, vol dir «viure plegats, en relació». Ho podem fer sia en un edifici o sia en un conjunt d’edificis que combinin espais de vida privada amb zones comunes.

Molts de nosaltres no desitgem viure la nostra vellesa en els models que actualment ofereix la societat. Tenim la sensació que fer-se gran és un mal, i ho associem a quelcom de negatiu: solitud, feblesa, vulnerabilitat, necessitats de cura i, en definitiva, éssers dependents, perquè es perd la llibertat i el vigor de joventut.

Com a Fundació —atenent al nostre ideari— ens veiem amb la responsabilitat de revertir aquesta negativitat i trobar en la gent gran el valor que té. D’aquí ha nascut el projecte de co-habitatge per a la gent gran. I a mesura que anàvem parlant, ens va semblar convenient d’obrir el projecte a persones joves i també a persones amb diversitat funcional, perquè la diversitat enriqueix molt l’experiència.

 

Hem començat a fer una recerca de llocs possibles per fer-hi l’edifici —hotels en desús, terrenys públics, privats, edificis diversos—. Hem fet reunions del grup, i jo diria que amb poc menys d’un any hem posat les bases per a consolidar el grup i anar definint com volem que sigui el projecte. I ja ha nascut una associació: Garba que porta aquest projecte en col·laboració amb la Fundació Mentalitat Nova. 

 

 

 

Si vols saber-ne més o col·laborar amb el projecte, contacta secretaria@associaciogarba.cat o info@mentalitatnova.org

Fundació Mentalitat Nova

Hostal del Sol 7

17520 Puigcerdà

G25831918

info@mentalitatnova.org

+34 872204056

 

 

Tots els drets reservats. 

Condicions d'ús i avís legal

Fundació Mentalitat Nova 0