Visca la poesia! Recital amb música en directe

Vorschaubild - Youtube

 

El grup VEU POÈTICA ens ha ofert de nou una tarda plena d'encant i bellesa. Han fet memòria de poetes catalans, homes i dones dels quals celebrem el centenari enguany: Joan Salvat-Papasseit, Vicent Andres Estellés, Àngel Guimerà i Montserrat Vayreda. També en Josep Comas hi ha fet una aportació amb un poema seu. Les germanes Elisenda i Queralt Traval ens han fet gaudir de la música tocada a piano i guitarra elèctrica. En la descripció del vídeo trobeu els punts marcats per a saltar a cada part del recital.

 
 
 

Véncer la por amb l'amor - Cuidar la salut holística

El dissabte 16 de març, la Laia Borillo exposà en una conferència a la Vil·la Sant Joan les claus per a millorar la salut: Coneixer-se com a ser corporal, espiritual, mental i emocional i assumir la responsabilitat de tenir cura d'un mateix. L'Amor és el que ens allibera de la por i obre la porta a la salut holística. 

Un espai per a gent gran i les persones que les acompanyen

Aquí veieu el grup que va iniciar el dissabte la nova activitat: COMPARTIM. Hi ha moltes ganes d'anar endavant tot descobrint i compartint experiències i coneixements.

Recordant la nostra veritable essència

 

Oferim unes instantànies del taller «La veu de l'úter», realitzat el passat 11 de febrer, on la Gemma Soler impartí tècniques d’arrelament, activació de Mudras, dansa i exploració de la veu. Un espai per a ser alquimitzades, transformades, afinades, tallades, per a ser reflex de la llum i l’amor, tot activant la flama interior, recordant la nostra veritable essència. Va ser una jornada plena i enriquidora per a les participants.

 

 

Un bon reguitzell de nadales cantades

 

El passat dissabte dia 23 de desembre, interpretades pel Grup PuigHavaneres, dirigit per Núria Ginesta i pel grup tradicional El Torb, ens obsequiaren amb un bon reguitzell de nadales ben nostrades. L'aportació voluntària fou destinada a la Marató de TV3 d'enguany.

 

Vorschaubild - Youtube

Segon taller «La veu de l'úter»

 

Diumenge, dia 10 de desembre, a la Vil·la Sant Joan, hi tingué lloc el segon taller: La veu de l'úter", que amb concentració, expressivitat i profunditat el desenvolupà la Gemma Soler.

 

Manualitats artístiques amb la tècnica del decoupage

 

El dimarts 14 de novembre, a la Vil·la Sant Joan, ens aplegàrem deu dones, amb l'Ursula Vogts, per decorar diverses superfícies, a través de la tècnica manual decorativa del decoupage. Era la segona vegada, en poc temps, que es portava a terme aquest taller. En un ambient relaxat i, com no, artístic ens ho passàrem d'allò més bé.

 

Aprenent a dialogar amb el nostre cos

 

Durant tres mesos, la psicòloga Maica Otàlora, ens ofereix unes sessions quinzenals sobre el mètode d'alliberament de cuirasses (MLC): ARRELA'T A LA TERRA A TRAVÉS DEL COS (MLC), tot convidant-nos a dialogar amb el nostre cos.

 

Un taller sobre el llibre: Libertad en los apalaches

 

El passat dissabte, 16 de setembre, en Ramon Carreras ens oferí un taller pràctic a partir del seu llibre LIBERTAD EN LOS APALACHES. Conèixer la història de l'autor i el seu itinerari de vida apassionant ens va fer gaudir molt i ens motivà a voler-lo llegir.

 

 

Una jornada amb els monjos de Plum Village

 

El diumenge dia 10 de setembre, a la Vil·la Sant Joan, visquérem un DIA DE CONSCIÈNCIA PLENA amb la comunitat de monjos de Plum Village. Una experiència de pau i esperança. Un gran regal a gaudir i compartir. Gràcies!

 

Taller creatiu de suprareciclatge

 

El passat, dia 9 de setembre, Ursula Vogts ens menà a saber convertir coses velles en belles!: capces de fusta o cartró, pots de vidre, testos, marcs, llaunes... Quina meravella, gràcies, Ursula!

 

Sapiguem amb goig viure la vida

 

La conferència de Rafa Villena, sobre el Propòsit de la nostra vida. Breu reportatge fotogràfic i vídeo de la conferència.

 

Vorschaubild - Youtube

Saludables riallades

 

Una petita mostra del taller de risoteràpia que hi va haver a la Vil·la Sant Joan el passat 17 de juny, conduït per l'Anyely Cervantes, qui ajudà a treure enfora tensions i expressar moviments lliures i artístics, en la relació; acompanyats tostemps amb saludables riallades.

 

Vorschaubild - Youtube

Un nou horitzó en les nostres relacions interpersonals


Unes instantànies del taller COMUNICACIÓ NO VIOLENTA, del dimarts passat, dia 20, amb la Laia Andrés. Gràcies Laia!

 

Presentació del llibre «El camí de les creus de Núria»

 

Us oferim unes instantànies de la presentació del llibre «El camí de les creus de Núria», que tingué lloc el passat diumenge 18 de juny a la Vil·la Sant Joan de Puigcerdà. Gràcies a la Diana Coromines per la presentació, i al Joan Perera per delectar-nos amb l'art de la poesia.

 

Vetllada artística transfronterera

 

El diumenge, dia 11, a la Vil·la Sant Joan, hi hagué una vetllada poètica amb l'associació KULTURE LIBRE, que uneix artistes de la Cerdanya alta i baixa. Un esdeveniment amb poesia, música i àudio-visuals, en el qual animaren als presents a participar-hi també.

 

Vorschaubild - Youtube

Ioga al jardí de la Vil·la Sant Joan

 

El dissabte passat, 10 de juny, gaudírem d'una sessió de Ioga al jardí de la Vil·la, amb activitats que ens apropen a ser més conscients i sensibles de les energies que posem en moviment. Gràcies Gemma!

 

 

Vorschaubild - Youtube

Taller d'alliberament de cuirasses

 

Diumenge, 4 de juny, s'ha portat a terme a la Vil·la Sant Joan el taller de MLC. Maica Otàlora ens ha anat introduint a saber alliberar tensions, disminuir el nivell d'estrès, retrobar l'equilibri... Gràcies Maica per aquest espai de salut i harmonia.

 

Testimoni de sobreviure un abús sexual infantil

 

El dissabte darrer de maig, dia 27, a la Vil·la Sant Joan, en la Conferència sobre l'abús sexual infantil, la Noemí López ens va fer participar de la seva experiència de sobreviure un abús sexual a l'edat infantil. Gràcies Noemí per la teva valentia i el teu testimoni d'esperança.

 

 

Vorschaubild - Youtube

Tot fent camí cap a la pau interior

 

Diumenge, dia 21 de maig, l'Àngel Russinyol, al llarg de la xerrada, ens va anar explanant les vies que ens porten a viure amb serenor, pau, goig. Hi hagué una estona de col·loqui on posàrem en comú les nostres vivències en aquest aspecte, i tot es desenvolupà en un clima de família i de bon humor.

 

 

 

Dissabte, dia 20 de maig, el grup Veupoètica, de la Vall del Ges, ens va delectar –d'una manera molt expressiva– amb un recital de poemes de diversos autors.
També les germanes Elisenda i Queralt Trabal hi van interpretar, en directe, algunes peces musicals que van amenitzar esplèndidament el recital i la tarda.
Donem moltes gràcies a tots per a haver-nos fet gaudir tant!

 

Vorschaubild - Youtube

Una experiència de relació transcendental

 

Aquest diumenge passat, dia 7 de maig, a la Vil·la Sant Joan, ens aplegàrem un nombrós grup de persones per escoltar, amatents, a Rafa Villena, que ens transmeté amb molta força, autoritat i joia el contingut de: «La transcendència de viure». Tothom quedà «agafat» per la profunditat de la seva vivència personal de relació amb Déu. Molt agraïts, Rafa!

 

Vorschaubild - Youtube

Música i creativitat

 

El passat dissabte dia 15 d'abril, a les 18:00h, va tenir lloc el taller «Música per l'ànima», a càrrec de Gemma Soler i David Guitard. Va ser una vetllada on, en un ambient familiar i de bellesa, ens feren partícips d'unes melodies ben creatives que ens ajudaren a fer un «Viatge sonor vers la trobada amb un mateix». Moltes gràcies Gemma i David!

 

Vorschaubild - Youtube

Moure's amb consciència - el cos en relació

Un taller per descobrir el moviment conscient i sensible en la relació amb l'espai i l'entorn. El diumenge, 26 de març 2023, en gaudírem ja al jardí de la Vil·la, malgrat el vent. Una experiència corporal de sintonia i respecte. Tot un art! Gràcies Anna i Carles!

I aquí un breu vídeo amb unes impressions del taller.

Vorschaubild - Youtube

Coneguem el nostre cos per a viure millor

Aquest dissabte, dia 25 de març, Lourdes Campi i Sirvent, ha impartit la conferència: «El cos no enganya», a la Vil·la Sant Joan, a un nombrós grup d'assistents. Amb un llenguatge clar i amb molta expressivitat ens ha transmès una visió profunda de la realitat del nostre cos, en comunió amb les altres persones. Moltes gràcies Lourdes per la teva saviesa.

Podeu veure la conferència gravada en vídeo al nostre canal de Youtube

Vorschaubild - Youtube

Descobrint com millorar en les diferents àrees de la nostra vida

El dissabte, dia 11 de març,  en Xavi Rosique oferí una introducció de «LA RODA DE LA VIDA»: com els quatre elements: terra, aire, aigua i foc ens ajuden a anar endavant i gaudir d'una vida més plena. Gràcies per aquesta tarda de comunicació plena, d'harmonia i esperança.

Una vetllada amb música tradicional catalana

El dissabte, 25 de febrer, ens vam aplegar una bona colla, a la Vil·la Sant Joan, per participar del recital del grup El Torb. Vam gaudir connectant-nos amb les nostres arrels, de música tradicional catalana. Un reguitzell de cançons, acompanyades amb la guitarra i l'acordeó.

Vorschaubild - Youtube

Per a poder gaudir d'un descans reparador

Ahir diumenge, 12 de febrer, tingué lloc la sessió que ens oferí l'Eulàlia Ventura Serra sobre els beneficis de dormir bé, i preparar el cos per a gaudir d'un confortable descans.

Sobre la importància de la respiració per a viure en el present

El propassat dissabte, dia 11 de febrer, tal com s'havia anunciat, la Dra. Montse Falcó impartí la xerrada sobre «La respiració» per a ser-ne conscients de la seva importància en el nostre cos, alternant amb diversos exercicis pràctics.

Regala't un espai nou i diferent: «La màgia de viure»

Aquest dilluns passat, dia 30 de gener, tingué lloc a la Vil·la Sant Joan un nou taller «La màgia de viure», dirigit per l'Helena Niubò. En aquesta sessió ens situà del seu contingut, on la prioritat és : gaudir, sentir-te acompanyat i sanar.

 

Taller «El Treball»

El passat dissabte, dia 28 de gener de 2023, tingué lloc a la Vil·la Sant Joan un taller per a joves i adults sobre el món del treball, a càrrec d'Ursula Vogts. Donà una mirada al món del treball des de diferents àmbits al llarg de la història, combinant la teoria amb la pràctica. Fou molt interessant i pedagògic.

Vorschaubild - Youtube

Segona part del curs «Circulant per la Història de Catalunya»

Dilluns 16 de gener del 2023, es va iniciar la segona part del curs «Circulant per la Història de Catalunya», que imparteix en Diego Valverde Seral, que té lloc cada quinze dies, els dilluns. Amb ell, coneixem i aprofundim els fets històrics passats de la nostra terra.

Presentació del llibre «Envejece sin miedo»

Dissabte, 14 de gener del 2023,  l'autora i risoterapeuta Anyely Jelitza presentà el seu llibre sobre com envellir amb alegria i salut. Acabàrem amb uns exercicis pràctics que ens feren gaudir i riure molt.

Fundació Mentalitat Nova

Hostal del Sol 7

17520 Puigcerdà

G25831918

info@mentalitatnova.org

+34 872204056

 

 

Tots els drets reservats. 

Condicions d'ús i avís legal

Fundació Mentalitat Nova 0